Well then

There are 3 reasons why you might be here.

You want to learn how to make chainmaille. In this case you should start with my basics guide. Or you saw one of my crossbow guides perhaps? Or you simply like awesome stuff of which I am a capable provider even if I say so myself. In this case, the popular posts section is a good start. This blog(and me) is very much active and I'd gladly help you out if you have question and so on. You can find me at email: bogy_shashav@abv.bg or skype: bogy_shashavHave fun and enjoy your stay.


Wednesday, 14 September 2011

Плетене на ризници - Койф(качулка) - част 1

Таака започвам бавно и подред да описвам изработването на обикновен койф с мантия, като правя такъв в момента. Ще ми отнеме доста време, така че това ще бъде описано в няколко отделни поста, и на всеки елемент ще се отдаде подобаващо внимание. Ще гледам да го описвам като за първолаци.


Така. Първото с което аз започвам, е едно правоъгълно парче ризница 4в1.


Дълго е около  50 см и широко около 24-25см, като това НЕ СА ориентировъчни цифри - мерил съм по себе си. Стига ми от едното слепоочие до другото и от челото до основата на врата, като има 1-2 см допълнително свободно място на ширина, за да не стяга и за подшлемник. Това е централната част на койфа. Тя ще се затвори с две малки парчета - къса лента за челото и малко по голяма за брадичката. Другите основни части са мантията и капака, за тях по късно. Тъй като това е просто един голям правоъгълник, е най лесно и удачно да се почне с него, пък и размерите на другите части се взимат спрямо него.

0 коментара:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites